← Bygg A Mer

Tekniske opplysninger

 

1.0 Generelle opplysninger

1.1 BYGGHERRE

Betongbygg Eiendom AS

1.2 TOTALENTREPRENØR AS Betongbygg, Sarpsborg

1.3 ARKITEKT

SG arkitekter, Halden

1.4 BELIGGENHET

Sentralt beliggende på Skarmyra i Moss, v/ Fridtjov Nansens gate /Løkkegata / Skarmyra Skole/ Pikeskolen.

1.5 BEBYGGELSEN

Skarmyrakvartalet består av fem bygg og et felles parkeringsanlegg. Byggene har fått betegnelsene A, B, C, D og Pikeskolen (eksisterende bygg). Bygg A, B og D ligger oppe på parkeringsanlegget og får direkte tilgang via trapp / heis. De to siste byggene, bygg C og Pikeskolen, ligger utenfor parkeringsanlegget. Disse får inngang til parkeringsanlegg via rampe eller trapp/heis i annet bygg. Parkeringsanlegget har innkjøring via rampe fra Fridtjov Nansens gate. I tillegg til parkeringsplasser for beboere, inneholder parkeringsanlegget også sportsboder, tekniske rom etc. samt noe parkering for næring. Alle byggene inneholder leiligheter/ boliger, bygg C og Pikeskolen inneholder også noe næring.

Bygg A ligger langs Fridtjov Nansens gate. Bygget har 5 etasjer over bakken, samt underetasje med parkeringsanlegg, og inneholder i alt 34 leiligheter fordelt på to oppganger med trapp/heis. Leilighetene er fordelt på 2, 3 og 4-roms løsninger og har størrelse fra 52 til 130 m2 BRA. Alle leiligheter har tilhørende privat balkong/terrasse.

1.6 LIVSLØPSBOLIG - STANDARD

Leilighetene er tilpasset rullestolbrukere med heis/trapp fra parkeringsanlegg/inngang og med adkomst til hvert plan. Vist møblering er ut ifra plassering av snusirkel for rullestol og kan endres av den enkelte. Krav til tilgjengelighet er oppfylt. TEK 17 gjelder.

1.7 PARKERING / SPORTSBOD

Alle leilighetene har sportsbod og mulighet for parkeringsplass i parkeringsanlegg. Innkjøring til parkeringsanlegg skjer fra Fridtjov Nansens gate via rampe i nordenden av bygg A. Port til parkeringsanlegg leveres med portåpnerautomatikk. Gjesteparkering henvises til tilliggende gater og offentlige parkeringsplasser.

1.8 UTEPLASSER / GRØNTAREALER

Alle leilighetene har egen balkong/terrasse. Balkong og terrasser er å anse som en utvendig konstruksjon utsatt for vær og vind. Drypp fra overliggende balkong må påregnes ved regn/ snøsmelting. For de fleste leilighetene vil det være muligheter for tilvalg på innglassing.

Mellom byggene etableres gårdsrom med felles uteplass, grøntområder med sittebenker, lekeplasser og beplantning.  

 

 

2.0 KONSTRUKSJON

2.1 FUNDAMENTERING

Byggene fundamenteres til fjell. Enten direkte til fjell eller på peler til fjell.

2.2 BÆRESYSTEM

Bæresystem utføres i plasstøpt betong, supplert med noe stål.

2.3 VEGGER

Yttervegger er av isolert bindingsverk med innside kledd med gips og utside kledd med pussystem, panel eller platemateriale. Det henvises til fasadetegningerne.

Skillevegger mellom leilighetene utføres av betong.

Lettvegger i leilighetene bygges av stålstender - uisolert og ett lag gips på hver side. I bad benyttes våtromsplate montert på spikerslag for videre montering av flis. Vegger rundt bad og wc isoleres.

Sportsboder i kjeller leveres med nettingvegger, type Troax el. tilsvarende.

2.4 TAK-/ MEMBRANTEKKING

Tak bygges som kompakttak. Takflater tekkes med folie- eller papptekking.

2.5 VINDUER OG DØRER

Vinduer leveres som trevinduer, utvendig beslått med aluminium og innvendig ferdig hvitmalte fra fabrikk. Det leveres hvitmalte foringer og listverk. Vinduer leveres i henhold til de isolasjons- og lydkrav som stilles.

Hovedinngangsdører (1.etg) leveres i aluminium og glass. Døren leveres med elektrisk sluttstykke i låsekassen og kan fjernåpnes fra den enkelte leilighet via porttelefon/ ringeanlegg.

Inngangsdører til leilighetene leveres med malt/lakkert overflate. Dører i leilighetene leveres i glatt, hvit utførelse (dvs. uten speil/profil). Det leveres hvitmalte foringer, karmer og glatt listverk. Ønskes profilert utførelse på dører og lister kan dette imøtekommes tidlig i prosjektet.

Innvendige fellesdører som det stilles brannkrav til, f.eks. i trapperom i parkeringsanlegg, leveres som galvaniserte ståldører.

 

3.0 INNREDNING OG UTSTYR

3.1 KJØKKEN

Kjøkkeninnredning leveres i mengde som vist på tegninger og vil være i hvit, glatt utførelse, alternativt hvit profilert. Det leveres underskap og høye overskap med omramming til tak. Innredning leveres forberedt for integrerte hvitevarer og kan ev. bestilles som tilvalg hos kjøkkenleverandør. Det er avsatt plass til kjøl / fryseskap, oppvaskmaskin og platetopp/ovn. Avtrekkshette (volumhette) over platetopp leveres.

3.2 BAD

På bad leveres innredning med servant og tilhørende speil og belysning.

3.3 SOVEROM

Det leveres ikke innredning garderober eller garderobeskap. Dette kan ev. bestilles som tilvalg.

3.4 TEKNISK/VASKEROM/GARDEROBE

Det leveres ikke hyller eller øvrig innredning i teknisk, vaskerom eller garderobe.

 

4.0 TEKNISKE INSTALLASJONER

4.1 SANITÆR

Det leveres vannbåren gulvvarme med termostater i all rom. Varme til romoppvarming og til oppvarming av varmt forbruksvann leveres fra fjernvarmeleverandør via varmeveksler i teknisk rom i underetasjen.

 I baderom leveres innredning med servant med ett-greps armatur, vegghengt klosett og termostatstyrt dusjarmatur. Dusjen plasseres som vist på tegning og det leveres dusjvegger i herdet glass, med dør. Alle sanitærprodukter leveres i hvit utførelse.

Det leveres opplegg (strøm, vann og avløp) for plassering av vaskemaskin og tørketrommel (kondenstørketrommel) – se tegning for plassering.

På kjøkken leveres benkebeslag med ett-greps armatur forberedt for tilkobling av oppvaskmaskin.

Alle leilighetene leveres med boligsprinkleranlegg.

4.2 ELEKTRO

I leiligheter leveres det lys over kjøkkenbenk og i teknisk/vaskerom. På bad og gang leveres spotlighter innfelt i himling. Det leveres lys på balkong. Det monteres elektriske punkter som normal standard i leiligheter (NEK 400). Alle stikkontakter er jordet.

Det leveres porttelefonanlegg med fjernåpning til hver leilighet. I tillegg monteres egen ringeknapp ved inngangsdør til hver leilighet.

Leilighetene får røykvarsler som er tilknyttet strømnettet og har batteribackup. Utløst alarm går til alarmtablå plassert ved inngang og med varsling direkte til alarmsentral/ brannvesen. Over platetopp monteres komfyrvakt som gir alarm og kutter strøm ved overoppheting/ tørrkoking samtidig som det går alarm/ varsling i leiligheten.

Det leveres TV signaler og internett. Utbygger vil på vegne av fremtidig sameie inngå avtale med binding til leverandør for TV og nett.

I fellesarealer leveres lys i trapperom/heis, garasje og øvrige fellesarealer i parkeringsanlegg samt sportsboder. Ved alle ytterdører, porter og øvrige utvendige fellesarealer leveres lys som styres av fotocelle. Alt felles strøm til belysning etc. måles over fellesmåler.

I garasjen og i trapperom/heis monteres belysning i 2 grupper; grunnbelysning som styres av fotocelle og normalbelysning som betjenes av egen tidsbryter ved inn/utganger og ved trapp/heisen.

4.3 VENTILASJON

Alle leilighetene leveres med balansert ventilasjon med varmegjenvinner. Avtrekk skjer fra bad, tekn./vask, kjøkken og avtrekkshette over komfyr. Aggregat plasseres normalt på vegg i tekn./vaskerom. Enkelte leiligheter kan ha ventilasjonsanlegg plassert på kjøkken som en del av kjøkkenvifte.

 

5.0 OVERFLATER

Rom

Gulv

Vegg *

Himling**

Div

Gang

 

 

 

 

14 mm lakkert eikeparkett.

 Lakkerte eikelister med synlige spikerhull

 

Sparklet og malt gipsplate eller betong.

Velg fritt mellom 6 farger***

 

Sparklet og malt gipshimling.

Farge: Hvit

H: ca 2,4 m

 

Porttelefon

Innfelte downlight

 

 

 

Stue/

kjøkken

 

 

 

 

14 mm lakkert eikeparkett.

Lakkerte eikelister med synlige spikerhull

 

 

Sparklet og malt gipsplate eller betong.

Velg fritt mellom 6 farger***

 

 

Sparklet og malt betonghimling.

Farge: Hvit

H: ca 2,6 m

 

 

Omramming over/rundt kjøkkeninnredning

TV uttak/ nettverk

 

 

 

Soverom/ Disp.

 

 

 

 

14 mm lakkert eikeparkett.

 Lakkerte eikelister med synlige spikerhull

 

 

Sparklet og malt gipsplate eller betong.

Velg fritt mellom 6 farger***

 

 

Sparklet og malt betonghimling.

Farge: Hvit

H: ca 2,6 m

 

 

Mulighet for bestilling av ekstra TV uttak/ nettverk

 

 

 

Bad

 

 

 

 

Flis – valgfri innenfor sortiment og prisklasse

 

 

 

Flis – valgfri innenfor sortiment og prisklasse

 

 

 

Sparklet og malt gipshimling.

Farge: Hvit

H: ca 2,4 m

 

 

Hvis vaskemaskin – opplegg for denne

Innfelte downlight

 

 

 

Tekn./

vask

 

 

 

Flis – valgfri innenfor sortiment og prisklasse.

Sokkelflis

 

 

Sparklet og malt gipsplate eller betong.

Velg fritt mellom 6 farger***

 

Støvbundet hvitmalt betong – ingen himling

H: ca 2,6 m

 

 

Hvis vaskemaskin – opplegg for denne + sluk i gulv

 

 

 

Terrasse/ Balkong

 

Tremmegulv – impr. bord

 

 

Malt

 

 

Rekkverk med vertikal spiler

Mulighet for innglassing

* Det leveres ikke taklister – dette kan ev. velges som tilvalg

** Det kan forekomme innkassinger eller nedforinger, vertikale eller horisontale, som følge av framføring av sprinkler, ventilasjonskanaler og rør i leilighetene. Dette vil først bli klart etter detaljprosjekteringen.

*** Det kan velges fritt mellom 6 farger. Som tilvalg kan man bestille valgfri farge og overflatebehandling.

 

Fellesarealer:

Trapperom: Vegger sparkles og males. Gulv og trapper får fliser eller belegg.  

Parkeringsanlegg: Gulv, vegger og himling - ubehandlet betong.

Sportsboder gis ingen behandling utover ev. ferdig behandling fra leverandør.

 

6.0 TILVALGSMULIGHETER

Alle prosjekter som gjennomføres av eller i samarbeid med Betongbygg Eiendom gis på et tidlig tidspunkt en utvidet mulighet for tilvalg. Dette gjelder i første rekke alle overflater herunder fliser, farger, strie, tapet, parkett etc. I tillegg vil man også kunne endre og tilpasse innredninger på kjøkken og bad samt garderober. Alle kunder blir fulgt og hjulpet av vår kundeansvarlig.

MERK: Enkelte leilighetstype kan på enkelte punkt, pga. rominndeling etc, avvike fra beskrivelsen over. Se leilighetsplaner for ytterligere detaljer.

 

Sarpsborg 05.07.2019, Versjon 1.1

 

Umbraco CMS fra MarkedsPartner